Manfjell og Skrott

7. april kl. 08:30 - 16:00

Oppmøte på Statoil Øystese kl 0830 (Nb! Påmelding!)

Vår rute starter frå Hovland om lag 250 m.o.h  Kl 0900 spenner vi på oss skiene og følg skogsvegen opp til Blomsete. Etter litt klyving opp bjørkelia til Hyrting opner landskapet seg og vi går i slakt terreng n-nv før vi igjen starter stigningen oppover ryggene mot 1151 og vidare mot topppunktet 1263. I klarvær har vi storstilt utsyn over Hardangerfjorden og Fonna.

Me vurderer form og forhold og legg enten returen via ryggene med vetle Mannfjell og Skarpenuten eller me går til Skrott og returnerer ned i Fitjadalen.

Turen vil eg rekna som krevjande og føreset at ein er i god form og har godt skiutstyr for vinterfjellet. Under gode tilhøve tek turen om lag 7 timar t-r.

15 km og 1250 høgdemeter

Mat:
Ta med godt med niste.

Pris: DNT-medlem kr 0. Ikkje-medlem kr 50,-.  Bli DNT-medlem. Prisen inkluderer ikkje felles køyring og eventuell transport frå Fitjadalen til Hovland/Øystese. Kvam turlag har Vipps for betaling av turkontingent.

Kart:
Kart Kvamskogen og Bergsdalen 1: 50000

Manfjell og Skrott

Oppmøte:  Oppmøte på Statoil Øystese kl 0830 (Nb! Påmelding!) Turskildring:  Vår rute starter frå Hovland om lag 250 m.o.h  Kl 0900 spenner vi på oss skiene og følg skogsvegen opp til Blomsete. Etter litt ...

• Peter Helland-Hansen
  • Tlf. 48062449