Skrott og Manfjell

7. april kl. 08:30 - 16:00

Oppmøte på Statoil Øystese kl 0830 (Nb! Påmelding!)

Skifest Hardanger
Turen går fyrste dagen av Skifest i Hardanger - Det er mogleg å kjøpa frukost i Holmatun før turen, og det er felles grillmiddag og konsert på laurdagskvelden.
Sjå https://hardanger-aatgaum.ticketco.events/en/e/skifest_hardanger for meir informasjon og kjøp av festivalpass.

Vår rute starter frå Fetet i Fitjadalen om lag 260 m.o.h  Kl 0900 spenner vi på oss skiene og finne i rute opp igjennom skogen til Håsete. Her opnar landskapet seg og vi går i relativt bratt opp mot Skrott, 1320 meter over havet.

Me vurderer form og forhold og legg enten returen nedatt til Fitjadalen, eller me tek turen over til nabotoppen i sør, Manfjell på 1263moh. Der får me fyrst ei flott nedkøyring til Håstabbtjørn, før me legg på att feller og trakkar oss opp til toppvarden på Manfjell.

Me legg så sporet vidare ned frå Manfjell til Hyrting med nydeleg utsikt framfor oss mot fjorden og fonna. Vidare i glissen Bjørkeskog til Blomsete og til slutt på snølagt skogsveg til Hovland.

Turen vil eg rekna som krevjande og føreset at ein er i god form og har godt skiutstyr for vinterfjellet. Under gode tilhøve tek turen om lag 7 timar t-r.

15 km og 1250 høgdemeter

Mat:
Ta med godt med niste.

Pris: DNT-medlem kr 0. Ikkje-medlem kr 50,-.  Bli DNT-medlem. Prisen inkluderer ikkje felles køyring og eventuell transport frå Hovland/Øystese til Fitjadalen. Kvam turlag har Vipps for betaling av turkontingent.

Kart:
Kart Kvamskogen og Bergsdalen 1: 50000

Skrott og Manfjell

Oppmøte:  Oppmøte på Statoil Øystese kl 0830 (Nb! Påmelding!) Skifest Hardanger Turen går fyrste dagen av Skifest i Hardanger - Det er mogleg å kjøpa frukost i Holmatun før turen, ...

• Peter Helland-Hansen
  • Tlf. 48062449