Avlyst Avlyst: Ingebjørgfjellet

14. mars kl. 08:00 - 17:00
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Avlyst av smittvernhensyn.

Corona-avlyst.

Vår rute starter frå stølsvegen mot Stoksel 2-300 m.o. h, alt etter snøtilhøva (opp frå Granvin). Kl 0900 spenner vi på oss skiene og følg stølsvegen mot Stokksel. Like før stølen tek vi av mot sydvest over elva Hurpo og krysser oss opp gjennom skogen i retning Nonsfjellet. Over tregrensen opnar terrenget seg gradvis og vi får etterkvart lange jamn stigning mot toppunktet på 1210. Utsikten er stor både innover Eidfjorden og Sørfjorden. Om snøtilhøva er gunstige kan returen gå via ryggene som går rett aust frå toppen for så å svinga seg ned øvst i Stokkseldalen og ned igjen til Stokksel.

Reknar me som litt krevjande og føreset at ein er i god form og har godt skiutstyr for vinterfjellet (fjellski med stålkantar eller "toppturski") og at ein mestrar varierande føre på det utstyret ein har. Under gode tilhøve tek turen om lag 7 timar t-r.

Oppmøte: 1-2-3 Øysetse, 0800

Tilkomst: Me organiserer oss i privatbilar til start for skituren.

Lengd: 7 timar + biltur. 10km/800høgdemeter

Mat: Ta med eiga nista og eiga drikke til turen.

Pris: DNT-medlem kr 0. Ikkje-medlem kr 50,-.  Bli DNT-medlem. Prisen inkluderer ikkje felles køyring. Kvam turlag har Vipps og SPING for betaling av turkontingent.

Kart: 1316  II Ulvik og 1315 I Ullensvang

• Peter Helland-Hansen